Posvet Beton in trajnostna gradnja – Beton in ekstremne podnebne razmere

3. strokovni posvet BETON IN TRAJNOSTNA GRADNJA, tokrat na temo BETON IN EKSTREMNE PODNEBNE RAZMERE.

Posvet bo 26. oktobra 2017, na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, s pričetkom ob 9 uri. Dogodek bodo v imenu organizatorjev z uvodnimi razmišljanji odprli dr. Tomaž Vuk, predsednik organizacijskega odbora posveta, dr. Jakob Šušteršič, predsednik ZBS Združenja za beton Slovenije in mag. Jože Renar, direktor Zbornice gradbeništva in IGM. Udeležence bosta nagovorila tudi dekan fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Univerze v Ljubljani prof. dr. Matjaž Mikoš ter predstavnica Ministrstva za okolje in prostor, ga. Barbara Radovan, direktorica Direktorata za prostor, graditev in stanovanja. 

V temo bo z uvodnim predavanjem uvedla priznana slovenska klimatologinja prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani.

Sledila bodo predavanja o zaščiti kulturne dediščine Benetk, o gradnji na plazovitih in poplavnih področjih v Švici, o francoskih in slovenskih rešitvah odvodnjavanj v urbanih prostorih, o proti poplavni zaščiti na HE Brežice ter o projektiranju betona, obstojnega v ekstremnih pogojih okolja.

Dogodek bomo zaključili z okroglo mizo, v kateri bodo sodelovali VSI predavatelji, prof. dr. Matjaž Mikoš, doc. dr. Ilka Čerpes, predstavnica fakultete za arhitekturo, dr. Jakob Šušteršič, moderiral pa jo bo dr. Tomaž Vuk. Želimo si, da bi nam posvet čim bolje predstavil dobre prakse, tako doma kot tudi v tujini, da bi nam dal čim več odgovorov na odprta vprašanja in ideje za delovanje na tem, tako aktualnem področju.

Vabilo s programom v PDF obliki