Dogodek Beton 2017

V četrtek 20. aprila 2017 je v Mariboru potekal dogodek BETON 2017, prvi tak dogodek v tem koncu Slovenije. Dogodek je bil organiziran na pobudo Združenja za beton Slovenije in Fakultete za gradbeništvo, prometno infrastrukturo in arhitekturo Univerze v Mariboru, ostali organizatorji so bili Društvo gradbenih inženirjev in tehnikov Maribor, Društvo arhitektov Maribor, POMGRAD d.d. in Lafarge Cement d.o.o., ki sta bila tudi glavna pokrovitelja dogodka. Kot glavni pokrovitelj se nam je pridružil še Schöck, Innovative Building Solutions. K sodelovanju pa nam je uspelo pritegnite tudi številne druge, ki so s svojimi oglasi predstavljeni v zborniku ali so se predstavili v preddverju dvorane.

Organizaciji odbor je vodil doc. dr. Milan Kuhta, profesor na UM FGPA, ostali člani pa smo bili: Lojzka Reščič, ZBS, Tomaž Kavnik, Pomgrad , Gregor Reichenberg, Društvo arhitektov Maribor, doc. Nande Korpnik, UM FGPA, Stipan Mudražija, Društvo gradbenih inženirjev in tehnikov Maribor in mag. Andrej Sopotnik, Lafarge Cement.

Počaščeni smo bili, ker je dogodek s pozdravnim nagovorom odprl red. prof. dr. Miroslav Premrov, dekan FGPA, zbrane pa je pozdravil tudi dr. Jakob Šušteršič, predsednik Združenja za beton Slovenije.

Med dogodkom smo si lahko v preddverju dvorane ogledali razstavo Forma Vive iz Maribora, ki je bila predstavljena v predavanju Stipeta Mudražije in je v celoti zbrana tudi v Zborniku.

Organizatorji se zahvaljujemo vsem udeležencem in pokroviteljem, ki so bili pripravljeni naš dogodek podpreti. Številčna udeležba in pozitiven odziv udeležencev nam dajejo energijo pa tudi obvezo, da poskušamo s posvetom nadaljevati. Mogoče se vidimo spet že naslednje leto.

 

Povezave

Sodelovali smo pri projektu FIREEXPERT.
Polno ime projekta je “Ustanovitev novega čezmejnega LivingLab centra za raziskave in simulacije požarnega odziva kompozitnih materialov med in po požaru”.