Prof. dr. Violeta Bokan Bosiljkov nova dekanja FGG UL

18.05.2021

Sporočamo, da je bila prof. dr. Violeta Bokan Bosiljkov, predsednica Sveta strokovnjakov ZBS, dne 18. maja 2021 izvoljena za dekanjo Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, Univerze v Ljubljani.

Več o tem

Projekt FIREEXPERT je zaključen

08.03.2021

31. januarja se je zaključil projekt FIREEXPERT »Ustanovitev novega čezmejnega LivingLab centra za raziskave in simulacije požarnega odziva materialov med in po požaru«, ki se je začel 1. maja 2018.

Več o tem

Zapustil nas je dr. Andrej Zajc

27.01.2021

Sporočamo žalostno vest, da nas je nenadoma zapustil dr. Andrej Zajc, univ. dipl. fiz. Od leta 2018 je bil častni član našega združenja, pred tem pa vse od ustanovitve njegov aktivni član, ki je pustil v delu združenja pomembne sledi. Ohranili ga bomo v lepem spominu.

Več o tem

V letu 2021 prvo betonsko krožišče v Sloveniji

14.12.2020

V Združenju za beton Slovenije smo leta 2013 organizirali prvi posvet na temo »Beton in trajnostna gradnja« na temo betonskih vozišč. Vse od takrat se v združenju z različnimi aktivnostmi trudimo prikazati prednosti uporabe betona na voziščih, kjer so te prednosti še posebej pomembne. In tak primer so prav gotovo krožišča, še posebej tam, kjer so visoke obremenitve in/ali visoke temperature.

Več o tem

ZBS član Zelenega omrežja Slovenije

14.12.2020

Združenje za beton Slovenije se je letos pridružilo članstvu Zelenega omrežja Slovenije saj s svojo dejavnostjo izkazujemo zavezo za družbeno in trajnostno odgovornost, predvsem v odnosu do okolja in okoljskih problemov. Beton je prepoznan kot gradbeni material s številnimi prednostmi za trajnostno gradnjo in z majhnimi okoljskimi vplivi ob upoštevanju celotne življenjske dobe objekta.

Več o tem
Sodelovali smo pri projektu FIREEXPERT.
Polno ime projekta je “Ustanovitev novega čezmejnega LivingLab centra za raziskave in simulacije požarnega odziva kompozitnih materialov med in po požaru”.