V letu 2021 prvo betonsko krožišče v Sloveniji

14.12.2020

V Združenju za beton Slovenije smo leta 2013 organizirali prvi posvet na temo »Beton in trajnostna gradnja« na temo betonskih vozišč. Vse od takrat se v združenju z različnimi aktivnostmi trudimo prikazati prednosti uporabe betona na voziščih, kjer so te prednosti še posebej pomembne. In tak primer so prav gotovo krožišča, še posebej tam, kjer so visoke obremenitve in/ali visoke temperature.

Več o tem

ZBS član Zelenega omrežja Slovenije

14.12.2020

Združenje za beton Slovenije se je letos pridružilo članstvu Zelenega omrežja Slovenije saj s svojo dejavnostjo izkazujemo zavezo za družbeno in trajnostno odgovornost, predvsem v odnosu do okolja in okoljskih problemov. Beton je prepoznan kot gradbeni material s številnimi prednostmi za trajnostno gradnjo in z majhnimi okoljskimi vplivi ob upoštevanju celotne življenjske dobe objekta.

Več o tem

Praktična delavnica: NOVOSTI standardov za preskušanje svežega in strjenega betona ter zahteve za načrtovanje betona

27.11.2020

Skupaj s SIST Slovenskim inštitutom za standardizacijo vas vabimo na spletni seminar »NOVOSTI standardov za preskušanje svežega in strjenega betona ter zahteve za načrtovanje betona«, ki bo 18. decembra 2020. Naveden datum nadomešča predhodno predvidenega, ki je odpadel zaradi premajhnega števila prijav.

Več o tem

Noč raziskovalcev

26.11.2020

V petek, 27. novembra 2020, bo potekala Noč raziskovalcev. Program najdete na https://program.nocmoc.eu/. Na temo betonov in požarne varnosti bo ob 11.30 predstavitev Materiali in gradbene konstrukcije v ognju požara, ki sta jo pripravila Friderik Knez in dr. Aljoša Šajna, ZAG.

Več o tem

Uspešna implementacija spletne delavnice Predstavitev zasnove Živega laboratorija FIREEXPERT

25.11.2020

V torek, 10. novembra 2020, smo projektni partnerji projekta INTERREG - FIREEXPERT uspešno izvedli spletno delavnico z naslovom Predstavitev zasnove Živega laboratorija FIREEXPERT. Sodelovali smo z več kot 70 udeleženci iz različnih segmentov delovanja.

Več o tem
Sodelovali smo pri projektu FIREEXPERT.
Polno ime projekta je “Ustanovitev novega čezmejnega LivingLab centra za raziskave in simulacije požarnega odziva kompozitnih materialov med in po požaru”.