Vabilo na Fireexpert požarni test UHPFRC

O projektu: Projekt FIREEXPERT, s polnim imenom “Ustanovitev novega čezmejnega LivingLab centra za raziskave in simulacije požarnega odziva kompozitnih materialov med in po požaru”, katerega cilj je vzpostavitev strokovnega in inovacijskega središča za gradbeno industrijo in industrijo gradbenega materiala, ki bo delovalo na področju požarne zaščite v obliki LivingLab centra.

O UHPFRC: Z jeklenimi vlakni armirani beton visokih zmogljivosti (ang. UHPFRC – Ultra High Performance Fibre Reinforced Concrete) je družina betonov visokih mehanskih lastnosti in izredne trajnosti, ki se vse pogosteje uporablja za obnove dotrajane infrastrukture. Zaradi svoje nizke poroznosti in majhne vsebnosti vlage se UHPFRC v primeru požara obnašajo precej drugače, kot običajni betoni. Še dokaj slabo raziskan mehanizem propadanja teh betonov v požaru je ena od tem projekta FIREEXPERT.

O požarnem testu: Preskušanje obnašanja betona bo izvedeno s standardno požarno obremenitvijo po ISO 834. Preskušanje bo potekalo hkrati na petih vzorcih različnih receptur UHPFRC. Med preskušanjem bomo merili temperaturni profil po preseku vzorca in z metodo akustične emisije spremljali eksplozijsko luščenje betona. Preskus bo trajal predvidoma 1 uro, rezultate pa bomo s pridom uporabili pri razvoju računskih modelov luščenja betona in pri študiju vpliva variacij sestave betona. Po testu bo možno tudi videti poškodbe na vzorcih.

 

DOGODEK

Datum in ura:   četrtek 27. 6. 2019, pričetek ob 11h, trajanje do 13:30

Kraj:                    Požarni laboratorij ZAG, Gameljne 41, Ljubljana, Slovenija

 

Prijave na: zabeton@zabeton.si najkasneje do 21. 6. 2019. Število udeležencev je omejeno. Udeležbo bomo lahko zagotovili le prijavljenim, ki bodo prejeli potrditev z naše strani. Za bolj podrobne informacije smo vam na voljo na zabeton@zabeton.si.

 

Vabimo vas:

 

 

Sodelujemo pri projektu FIREEXPERT.
Polno ime projekta je “Ustanovitev novega čezmejnega LivingLab centra za raziskave in simulacije požarnega odziva kompozitnih materialov med in po požaru”.